Tarikh & Hari | : | 06 Oktober 2019 (Ahad) |
Masa | : | 9.00 pagi - 1.00 petang |
Lokasi | : | Pusat Internet Kanchong Darat |
Peserta | : | 25 orang |
Tujuan |
Seramai 25 orang peserta yang terdiri daripada usahawan kecil telah mengikuti kursus pengendalian makanan anjuran Nur Dhuha Resources yang telah diadakan di Pusat Internet Kanchong Darat. Taklimat yang disampaikan oleh penceramah yang telah terlatih mengenai pemakanan. Kursus juga membuka peluang kepada usahawan-usahawan untuk melakukan suntikan vaksin. |
Aktiviti |
Tujuan kursus secara amnya adalah untuk memberi pendedahan dan kesedaran kepada usahawan baru tentang kepentingan penyediaan makanan yang bersih dan selamat kepada semua pembeli makanan. Kursus juga menekankan aspek-aspek asas dalam kebersihan dan keselamatan makanan, termasuk diri pengendali, bahan makanan dan permis makanan secara tidak langsung kejadian keracunan makanan di seluruh negara dapat dikurangkan. |